Sparris med färskpotatis, dillmajonnäs och pepparrot
Publicerat:
2019-03-26Tillagningstid:
Perfekt som tillbehör på sommarbuffén. Eller som en egen rätt på din första potatis och sparris. Äter du veganskt? Uteslut majonnäsen eller ersätt den med ett veganskt alternativ.
Ingredienser
4portioner
- 12gröna sparrisar, stora
- 400gfärskpotatis
- ca 200gdill
- 2dlmatolja
- 1äggula
- salt och peppar
Garnering
- färsk pepparrot, gräslöksblommor eller gräslök
Så lagar du
1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten tillsammans med ett par dillkvistar.
2. Hetta upp oljan till cirka 45 grader. Skär resten av dillen grovt (spara kärna ett par kvistar till garnering) och lägg i ett mixerglas. Häll i den varma oljan och mixa i minst en minut, eller tills oljan är riktigt grön. Sila oljan fri från alla dillrester.
3. Gör en tjock majonnäs med hjälp av en stavmixer. Börja med äggulan, lite salt och ca 1 matsked vatten. Mixa samman och tillsätt sedan dilloljan i en jämn stråle. Smaka av med salt.
4. Stek sparrisen i lite olja och salt.
5. Servera sparrisen med nykokt potatis, dillmajonnäs, riven pepparrot, dillkvistar och gräslöksblommor eller hackad gräslök.