Sparris med vita bönor och mynta

Sparris med vita bönor och mynta

Publicerat:

Tillagningstid:

Laktosfritt / Veganskt: Använd havreyoghurt.

Ingredienser

4portioner

  • 1knippa(or)
    grön sparris
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • ½st
    rödlök
  • 1-2msk
    olivolja
  • 1burk(ar)
    vita bönor i vatten
  • 2msk
    matlagningsyoghurt eller havreyoghurt
  • färsk mynta
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och skär sparrisen på tvären i 1 centimeter tjocka skivor. Skär bort den träiga biten längst ner på sparrisen.

2. Hetta upp en stekpanna och häll i olja, skivad rödlök och pressad vitlök. Lägg i sparrisen och låt fräsa några minuter.

3. Häll av vattnet från bönorna och skölj i kallt vatten i cirka 5 minuter för att få bort burksmaken. Blanda bönorna med yoghurt och grovhackad mynta. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt med händerna så att inte bönorna blir mosiga. Toppa med sparrisblandningen.

Dela det här receptet med dina vänner!