Sparris med vita bönor och mynta
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Laktosfritt / Veganskt: Använd havreyoghurt.
Ingredienser
4portioner
- 1knippa(or)grön sparris
- 1klyfta(or)vitlök
- ½strödlök
- 1-2mskolivolja
- 1burk(ar)vita bönor i vatten
- 2mskmatlagningsyoghurt eller havreyoghurt
- färsk mynta
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala och skär sparrisen på tvären i 1 centimeter tjocka skivor. Skär bort den träiga biten längst ner på sparrisen.
2. Hetta upp en stekpanna och häll i olja, skivad rödlök och pressad vitlök. Lägg i sparrisen och låt fräsa några minuter.
3. Häll av vattnet från bönorna och skölj i kallt vatten i cirka 5 minuter för att få bort burksmaken. Blanda bönorna med yoghurt och grovhackad mynta. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt med händerna så att inte bönorna blir mosiga. Toppa med sparrisblandningen.