Sparris på två sätt
Publicerat:
2020-05-26Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Grillad sparris med pocherat ägg
- 6mskolivolja
- 300gsparris
- 3mskvitvinsvinäger
- 4färska ägg
- salt och färskmalen svartpeppar
Sparris med smör och pecorino
- 150gsmör
- 400gsparris
- 80gpecorino, färskriven
- salt och färskmalen svartpeppar
Så lagar du
Grillad sparris med pocherat ägg
1. Hetta upp en grillpanna på hög värme i 5 minuter. Lägg samtidigt sparris på en tallrik och droppa över 2 matskedar olivolja. När pannan är väldigt varm lägger du sparris i pannan och grillar i cirka 5 minuter eller tills den är mör men ändå al dente, vänd då och då.
2. Förbered de pocherade äggen. Koka upp 2,5 liter vatten, rör i vinäger och lite salt. Låt koka upp och minska sedan värmen till sjudande.
3. Pochera äggen i två omgångar. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp det långsamt ner i det kokande vattnet. Upprepa för det andra ägget, håll dem väl åtskilda så att äggen inte rör vid varandra.
4. Pochera väldigt försiktigt i 3-4 minuter eller tills det vita i ägget har stelnat. Lyft ut äggen med en hålslev och lägg dem på en tallrik eller på hushållspapper för att rinna av. Upprepa för återstående ägg.
5. Fördela sparris på varma tallrikar och lägg försiktigt ett pocherat ägg ovanpå varje portion. Krydda med en nypa salt och peppar och droppa över de återstående 4 matskedar olivolja.
Sparris med smör och pecorino
1. Koka upp en kastrull med saltvatten. Tillsätt sparris i det kokande vatten och låt sjuda i 4 minuter eller tills det bara är mjukt. Häll av.
2. Smält smöret i en liten kastrull på låg värme.
3. Lägg upp sparris på ett stort serveringsfat eller enskilda tallrikar. Häll över det smälta smöret och krydda med salt och peppar. Strö över pecorino.