Sparris på två sätt

Sparris på två sätt .

Publicerat:

Tillagningstid:

När den tillagas rätt är sparris delizioso! Här är Ginos två bästa sätt att servera vårens läckraste primör: Grillad sparris med pocherat ägg och sparris med smör och pecorino.

Ingredienser

4portioner

Grillad sparris med pocherat ägg

  • 6msk
    olivolja
  • 300g
    sparris
  • 3msk
    vitvinsvinäger
  • 4
    färska ägg
  • salt och färskmalen svartpeppar

Sparris med smör och pecorino

  • 150g
    smör
  • 400g
    sparris
  • 80g
    pecorino, färskriven
  • salt och färskmalen svartpeppar

Så lagar du

Grillad sparris med pocherat ägg

1. Hetta upp en grillpanna på hög värme i 5 minuter. Lägg samtidigt sparris på en tallrik och droppa över 2 matskedar olivolja. När pannan är väldigt varm lägger du sparris i pannan och grillar i cirka 5 minuter eller tills den är mör men ändå al dente, vänd då och då.

2. Förbered de pocherade äggen. Koka upp 2,5 liter vatten, rör i vinäger och lite salt. Låt koka upp och minska sedan värmen till sjudande.

3. Pochera äggen i två omgångar. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp det långsamt ner i det kokande vattnet. Upprepa för det andra ägget, håll dem väl åtskilda så att äggen inte rör vid varandra.

4. Pochera väldigt försiktigt i 3-4 minuter eller tills det vita i ägget har stelnat. Lyft ut äggen med en hålslev och lägg dem på en tallrik eller på hushållspapper för att rinna av. Upprepa för återstående ägg.

5. Fördela sparris på varma tallrikar och lägg försiktigt ett pocherat ägg ovanpå varje portion. Krydda med en nypa salt och peppar och droppa över de återstående 4 matskedar olivolja.

Sparris med smör och pecorino

1. Koka upp en kastrull med saltvatten. Tillsätt sparris i det kokande vatten och låt sjuda i 4 minuter eller tills det bara är mjukt. Häll av.

2. Smält smöret i en liten kastrull på låg värme.

3. Lägg upp sparris på ett stort serveringsfat eller enskilda tallrikar. Häll över det smälta smöret och krydda med salt och peppar. Strö över pecorino.

Dela det här receptet med dina vänner!