Sparrispaj med lingondressing

Tid:

Sparrispaj med lingondressing.

Tid:

Primörer och ost blir en perfekt påskpaj med extra frasig deg. Om du önskar en grövre paj så byt ut 100 g av mjölet mot dinkel- eller grahamsmjöl.

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 300 g
    vetemjöl
  • 200 g
    fryst smör
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 3 msk
    iskallt vatten

Fyllning

  • 1
    purjolök
  • 1-2 dl
    grönkål, i bitar
  • 1 knippa(or)
    grön sparris
  • 2
    ägg
  • 2 dl
    crème fraîche
  • 150 g
    fetaost
  • 1
    citron, det gula skalet rivet
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    peppar
  • smör till stekning
  • 1 dl
    blandade fröer, t ex pumpakärnor, solroskärnor, sesamfrö

Lingondressing

  • 1 tsk
    lingonpulver eller 2 msk lingonsylt
  • 2 dl
    tjock yoghurt

Så lagar du