Sparrispannacotta

Sparrispannacotta

Publicerat:

Tillagningstid:

Len, gräddig förrätt för sparrisälskare. Räcker till  8 portioner som smårätt eller bufférätt.

Ingredienser

8portioner

  • 600g
    vit sparris
  • 2dl
    grädde
  • 2dl
    mjölk
  • 1dl
    mascarponeost
  • 2 ½
    gelatinblad
  • salt och peppar
  • citronskal

Till servering

  • 100g
    bacon
  • 50g
    smält smör
  • rostade mandlar
  • gräslök eller ramslök
  • riven parmesan

Så lagar du

1. Skala sparrisen och bryt av så du har toppen och cirka 5 cm stjälk kvar. Lägg skal och nedre delen av stjälken i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk och ost. Låt koka upp och sjuda i någon minut. Ställ åt sidan så att grädden drar åt sig smak. Sila av och låt koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

2. Lägg gelatin i kallt vatten tills den helt har mjuknat.

3. Tillsätt gelatin i sparrisgrädden och blanda om ordentligt.

4. Häll upp pannacottan i små glas och ställ kallt.

5. Medan pannacottan stelnar, koka sparristopparna i 5–10 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten.

6. Innan servering: Stek baconen krispiga och låt rinna av på ett bakplåtspapper. Smula över pannacottan och lägg på rostade hackade mandlar. Servera topparna vid sidan om med skirat smör över och lite riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!