Sparrisrisotto med taleggio

Tillagningstid:

Sparrisrisotto med taleggio

Publicerat:

Tillagningstid:

Risotto är alltid en bra idé! När sparrisen börjar komma är det här en rätt som passar så fint i vårsolen. Laga den med massa kärlek och massa god ost för en elegant, nästintill restaurangrätt! Tänk på att riset ska vara al dente och att risotton ska vara så lös att den flyter ut på tallriken. Inte en stabbig, grötlik klump utan en silkeslen kräm med tuggmotstånd. Här har man tillfälle att briljera som kock!!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    schalottenlök
  • 200 g
    grön sparris
  • 2 1/2 dl
    risottoris t.ex avorioris eller vialone nano
  • 2 msk
    smör
  • dl
    torrt vitt vin
  • 5 - 6 dl
    grönsaksbuljong
  • 100 g
    taleggio eller annan smakrik ost
  • 1 1/2 dl
    nyriven parmesan
  • ca 1 tsk
    pressad citron
  • salt och nymald svartpeppar

Så lagar du