Sparrissoppa

Sparrissoppa

Ingredienser

4 - 8portioner

  • 500 g
    grön sparris
  • 1st
    stor gul lök
  • 1msk
    smör
  • 8dl
    kycklingbuljong
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 2msk
    hackad körvel

salt och peppar

    Så lagar du

    1. Skär bort nedersta hårda delen på sparrisen. Skär av topparna och spara dem. Skär resten av stjälkarna i bitar.

    2. Hacka löken. Fräs den mjuk i smör ca 10 min. Tillsätt sparrisbitarna och häll på buljongen. Sjud ca 10 min. Förväll under tiden sparrisknoppana någon minut i kokande vatten. Tillsätt vin och grädde till soppan och koka ytterligare ca 5 min.

    3. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.

    4. Smaka av med salt och peppar. Servera och garnera med sparrisknopparna och körvelblad.

    Dela det här receptet med dina vänner!