Sparristarte

tarte-bitar på bräda

Publicerat:

Tillagningstid:

Sparris med smördeg är en riktig fullträff. Servera gärna denna tarte som tilltugg eller på buffén.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    rulle smördeg
  • 1paket
    mascarpone
  • 1st
    ägg
  • 1st
    citron, skalet
  • 1msk
    mjöl
  • 1tsk
    salt
  • 500g
    sparris
  • 1msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • 3-4msk
    pinjenötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Rulla ut smördeg med smörpapper på en plåt och dela degen i 8-10 bitar.

3. Blanda mascarpone med ägg, citronskal, mjöl och salt. Bred ut över din smördeg, men lämna några centimeter på kanten

4. Trimma sparrisen genom att bryta av den träiga roten. Fördela sparrisarna på smördegen. Strö över pinjenötterna.

5. Sätt in plåten i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!