Spenatlasagne
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 portioner
- 12 stlasagneplattor
- fryst spenat
- 8 dllättmjölk
- Vetemjöl
- 40 gost
- 250 gkeso
- 2 stGul lök
- 3 klyfta(or)vitlök
- 2 mskolivolja
- 30 gost
Så lagar du
1. Koka upp mjölken. Rör ut lite vetemjöl (ca 1 dl) med lite extra mjölk tills den är slät. Vispa i redningen i den varma mjölken tills den tjocknar. Låt koka under omrörning ytterligare ett par minuter.
2. Stäng av och vispa i osten och keso. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt spenaten droppa av och krama ut ytterligare lite vätska. Fräs löken och vitlöken med olivoljan. Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par min. Smaka av med salt och peppar.
4. Smörj en ugnsfast form och börja med ostsåsen sedan lägger du pastaplattorna därefter spenaten. Varva 3–4 lager och avsluta med ostsås och ev extra osten.
5. Grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter och servera med en läcker grönsallad.