Spetskålssallad

Spetskålssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Spetskålen är mjälla och friskare i smaken än vitkål och här samsas den dessutom med friska, pigga grönskålsskott. En lite modernare kålsallad eller ett nytt alternativ till pizzasalladen.

Ingredienser

4portioner

  • 1 liten eller ½st
    spetskål
  • 1kruk(or)
    grönkålsskott
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1msk
    citronsaft
  • 1st
    citron, skalet
  • ½tsk
    salt
  • 3msk
    finhackad mynta
  • 3msk
    nyriven parmesanost
  • ½dl
    finhackade salta jordnötter
  • nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Strimla spetskål och grönkål fint och lägg i en skål.

2. Blanda olivolja och citron och smaka av med salt och peppar. Massera in dressingen i kålen.

3. Blanda ner finhackad mynta, parmesan och hackade nötter.

Dela det här receptet med dina vänner!