Spindeltårta

Spindeltårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här tårtan med botten av chokladkex blöder när du skär den. Vågar du smaka?

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 20
    chokladkex, fyllda
  • 50g
    smör, smält
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk
  • några droppar
    gelfärg, röd ätbar
  • 150g
    choklad, mörk
  • 50g
    smör
  • 1dl
    varm grädde
  • 50 g
    vit choklad, smält

Så lagar du

1. Krossa chokladkexen.

2. gör en smet av krossade kex och smält. Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar botten. Ställ i frysen.

3. Gör den röda fyllningen av kondenserad mjölk och röd färg, häll i den kalla botten, sätt tillbaka kakan i frysen.

4. Gör chokladfyllningen genom att hälla varm grädde över hackad choklad och smör.

5. Häll chokladfyllningen på den kalla kakan.

6. Ringla över smält vit choklad, dra ut till ett spindelnät med en grillpinne. Förvara i kylen en stund innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!