Spökiga cakepops
Ingredienser
12portioner
- 435gsockerkaka
- 50gsmält smör
- 1mskvatten
- skalet från en citron
- 300gvit choklad till doppning
Så lagar du
1. Smula sönder sockerkakan i en bunke. Blanda sedan ner smöret, skalet från citronen och vattnet. Bearbeta till en jämn deg.
2. Fördela degen till 12 st bollar och forma till dina ”spöken”. Tryck sedan in en lollipop-pinne i varje ”spöke”. Ställ i kyl i ca 20 min.
3. Under tiden då dina spöken ligger i kylen, smällt din vita choklad i ett vatten bad eller en mikrovågs ugn, gå inte över 40 grader när du smälter chokladen för då bränns den. Rör i chokladen den tills den kommer ner till ca 28 grader i temperatur.
4. Doppa dina ”spöken” i chokladen och låt chokladen stelna innan du sätter dit ögon och mun, om så önskas.