Spökiga cakepops

Spökiga cakepops

Publicerat:

Tillagningstid:

Roligt halloweengodis.

Ingredienser

12portioner

  • 435g
    sockerkaka
  • 50g
    smält smör
  • 1msk
    vatten
  • skalet från en citron
  • 300g
    vit choklad till doppning

Så lagar du

1. Smula sönder sockerkakan i en bunke. Blanda sedan ner smöret, skalet från citronen och vattnet. Bearbeta till en jämn deg.

2. Fördela degen till 12 st bollar och forma till dina ”spöken”. Tryck sedan  in en lollipop-pinne i varje ”spöke”. Ställ i kyl i ca 20 min.

3. Under tiden då dina spöken ligger i kylen, smällt din vita choklad i ett vatten bad eller en mikrovågs ugn, gå inte över 40 grader när du smälter chokladen för då bränns den. Rör i chokladen den tills den kommer ner till ca 28 grader i temperatur.

4. Doppa dina ”spöken” i chokladen och låt chokladen stelna innan du sätter dit ögon och mun, om så önskas.

Dela det här receptet med dina vänner!