Spröda nötkakor

Spröda nötkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Konditor Mette blomsterbergs favoritkakor är goda året om men passar särskilt bra till jul.

Ingredienser

10portioner

Småkaksdeg

  • 250g
    mjöl
  • 200g
    smör
  • 100g
    socker
  • ½
    polynesisk vaniljstång (kan ersättas med vanlig vaniljstång)
  • ½tsk
    kanel, malen

Glaserade hasselnötter

  • 40
    hasselnötskärnor, hela
  • 1msk
    honung
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

Kakdeg

1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med degkniv. Häll smeten i en spritspåse med en rund spritstyll och spritsa ut på bakplåtspapper i 5-kronestora stora runda kakor. Se till att det är mellanrum mellan kakorna.

Glaserade hasselnötter

1. Honung, vatten och hasselnötter värms i en liten kastrull i några minuter tills honungen har smält. Placera en blank nöt på varje kaka.

2. Grädda kakorna i 185 grader tills de är gyllenbruna, cirka 15-18 minuter.

Tips: Förvara kakorna i en tättslutande burk.

Dela det här receptet med dina vänner!