Staffan Olssons råbiff med pesto

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

F d handbollsproffset Staffan Olsson delar sitt favoritrecept som han fick på stamrestaurangen som han åt på en gång i veckan när han var tränare i Paris. ”Jag frågade kocken om jag kunde få hans recept. Jag fick det efter mycket tjat.”

Ingredienser

2 portioner

  • 500 g
    högre, grovmalen (helst ristad oxfilé)
  • 1 dl
    majonnäs (helst hemgjord)
  • 4 msk
    ketchup
  • 1 ½ dl
    grovhackad saltgurka och syltlök
  • ½ dl
    torkad parmesan
  • 10 droppe(ar)
    tabasco
  • 10 droppe(ar)
    Worchestersås
  • 5 nypa(or)
    flingsalt och svartpeppar

Pesto

  • 50 g
    pinjenötter
  • 2 kruk(or)
    basilika
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 100 g
    riven parmesanost
  • 2 dl
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • pommes och sallad

Så lagar du