Staffan Olssons råbiff med pesto

Staffan Olssons råbiff med pesto

Publicerat:

Tillagningstid:

F d handbollsproffset Staffan Olsson delar sitt favoritrecept som han fick på stamrestaurangen som han åt på en gång i veckan när han var tränare i Paris. ”Jag frågade kocken om jag kunde få hans recept. Jag fick det efter mycket tjat.”

Ingredienser

2portioner

  • 500g
    högre, grovmalen (helst ristad oxfilé)
  • 1dl
    majonnäs (helst hemgjord)
  • 4msk
    ketchup
  • 1 ½dl
    grovhackad saltgurka och syltlök
  • ½dl
    torkad parmesan
  • 10droppe(ar)
    tabasco
  • 10droppe(ar)
    Worchestersås
  • 5nypa(or)
    flingsalt och svartpeppar

Pesto

  • 50g
    pinjenötter
  • 2kruk(or)
    basilika
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 100g
    riven parmesanost
  • 2dl
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • pommes och sallad

Så lagar du

  1. Sätt på ugnen och ställ in en plåt med pommes.
  2. Börja med biffen och blanda alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen vila lite medan du börjar med peston.
  3. Rosta pinjenötterna och mixa basilikan i en skål.
  4. Lägg i vitlök och lite av oljan, sedan resten av oljan till rätt konsistens.
  5. Rör ner den rivna parmesanen, salta och peppra. Använd gärna en stavmixer.
  6. Forma biffblandningen till två runda biffar, gärna med höjd på.
  7. Stek lite lätt i en stekpanna för att få en liten yta.
  8. Servera tillsammans med pommes och grönsallad. Garnera biffen med peston.

Dela det här receptet med dina vänner!