Staffan Olssons råbiff med pesto
Publicerat:
2021-03-05Tillagningstid:
F d handbollsproffset Staffan Olsson delar sitt favoritrecept som han fick på stamrestaurangen som han åt på en gång i veckan när han var tränare i Paris. ”Jag frågade kocken om jag kunde få hans recept. Jag fick det efter mycket tjat.”
Ingredienser
2portioner
- 500ghögre, grovmalen (helst ristad oxfilé)
- 1dlmajonnäs (helst hemgjord)
- 4mskketchup
- 1 ½dlgrovhackad saltgurka och syltlök
- ½dltorkad parmesan
- 10droppe(ar)tabasco
- 10droppe(ar)Worchestersås
- 5nypa(or)flingsalt och svartpeppar
Pesto
- 50gpinjenötter
- 2kruk(or)basilika
- 1stvitlöksklyfta
- 100griven parmesanost
- 2dlolivolja
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- pommes och sallad
Så lagar du
- Sätt på ugnen och ställ in en plåt med pommes.
- Börja med biffen och blanda alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen vila lite medan du börjar med peston.
- Rosta pinjenötterna och mixa basilikan i en skål.
- Lägg i vitlök och lite av oljan, sedan resten av oljan till rätt konsistens.
- Rör ner den rivna parmesanen, salta och peppra. Använd gärna en stavmixer.
- Forma biffblandningen till två runda biffar, gärna med höjd på.
- Stek lite lätt i en stekpanna för att få en liten yta.
- Servera tillsammans med pommes och grönsallad. Garnera biffen med peston.