Steak sandwich

En träbricka med tre st steak sandwich, serverade med ruccola, oliver och soltorkad tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den bästa kombinationen av huvudrätt och snacks. I klippet kan du se vad du ska tänka på när du väljer köttbit.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    bitar entrecôte eller biffstek à 170
  • 4
    ciabatta
  • färska örter t ex timjan, rosmarin, citron, chili, vitlök
  • olivolja
  • salt och peppar

Dressing

  • 1dl
    majonnäs
  • 1dl
    cheddarost, riven
  • 2tsk
    fransk senap

Salsatopping

  • 1 litenburk(ar)
    grillade grönsaker, hackade
  • 1dl
    oliver, hackade
  • 1
    röd lök, hackad
  • 1dl
    blandade färska eller frysta örter, hackade
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    vinäger

Till servering

  • sallad

Så lagar du

1. Klappa in örter, rivet citronskal, kryddor och olivolja i köttet. Låt stå och marinera medan du förbereder resten.

2. Blanda samtliga ingredienser till dressing och salsa.

3. Grilla eller stek köttet på hög värme. Låt vila minst 5 minuter medan du rostar brödet.

4. Skär upp köttet. Montera mackan med dressing, sallad, kött och salsatopping.

Dela det här receptet med dina vänner!