Steamed buns

Tillagningstid:

Steamed buns.

Publicerat:

Tillagningstid:

En fluffig och lätt bulle som är typisk gatumat i Vietnam och Kina. Servera gärna som en plockig fredags- eller lördagsmiddag och låt var och en göra sin egen favorit ”bun”. På det här receptet får du 20 stycken plockportioner.

Ingredienser

20 portioner

  • ½ paket
    färsk jäst
  • 3 dl
    rumstepererad mjölk
  • 1 msk
    socker
  • ½ msk
    salt
  • 80 g
    rumstepererat smör
  • 9 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver

Tillbehör

  • 300 g
    fin färsk laxfilé
  • babyspenat
  • finhackad salladslök
  • skalad och tunt skuren gurka
  • chilimajonäs eller sojamajonäs - se recept!
  • snabbpicklad morot och rättika - se recept!
  • koriander
  • japansk soja

Så lagar du