Stekt fiskfilé med rödbetor, bacon & getost

Stekt fiskfilé med rödbetor, bacon & getost

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    fiskfilé alt torsk, sej eller kolja
  • 400g
    kokta rödbetor
  • 150g
    bacon
  • 12st
    kokta potatisar
  • 100g
    ruccola
  • 100g
    getost
  • 2msk
    bladpersilja
  • 12st
    minitomater
  • 3msk
    smör
  • 1msk
    balsamvinäger
  • salt

Så lagar du

1. Skär fisken i 4 lika stora bitar, stek i stekpanna i 3 msk smör. Fisken skall ha en kärntemperatur på ca 42-45 grader. Salta.

2. Strimla baconet och knaperstek i en stekpanna, skär ner potatisen och rödbetan i mindre bitar och värm upp tillsammans med baconet.

3. Placera ut ruccola, tomater och persilja på tallrikar. Lägg på fisken, baconet samt rödbetor och potatis, smula över getosten. Stänk balsamvinäger över tallriken. Man kan med fördel slå i balsamvinägern i stekpannan innan så blir det en god vinägrett smaksatt av smöret man stekt fisken i. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!