Stekt gös med kantareller, bacon, äpple och purjolök

Gös

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxigt men enkelt med höstiga smaker.

Ingredienser

4portioner

Fisken

  • 600g
    gösfilé, skinn- och benfri
  • 1dl
    vetemjöl
  • smör
  • salt och peppar

Kantarellröra

  • 4dl
    kantareller
  • 1paket
    bacon, 140g
  • ½st
    purjolök
  • 1st
    stort äpple
  • 2msk
    crème fraiche
  • smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Kantarellröra

1. Dela kantarellerna i mindre bitar och stek i en torr stekpanna tills vattnet dunstat. Tillsätt en klick smör och fortsätt stek någon minut. Skär bacon i små bitar och tillsätt svampen och låt fräsa ihop.

2. Blanda ned tärnat äpple och strimlad purjolök och fräs med svampblandningen några minuter. Blanda till sist ned två matskedar crème fraiche och smaka av med salt och peppar.  

Gösen

1. Blanda salt och peppar med mjöl. Skär fisken i portionsbitar och vänd i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.

2. Servera kantarellröran tillsammans med den stekta gösen, gärna med kokt potatis.  

Dela det här receptet med dina vänner!