Stekt gös med linser och rotfrukter

Stekt gös med linser och rotfrukter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    gösfiléer
  • 2dl
    vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 3st
    morötter
  • 1/2st
    fänkålsstånd
  • 1st
    gul lök
  • 1 1/2dl
    gröna linser
  • 5dl
    vatten
  • 1msk
    söt senap
  • 1msk
    smör
  • 1knippa(or)
    färsk persilja
  • 1knippa(or)
    färsk dill
  • salt och peppar

Så lagar du

Skiva morötterna i slantar, skär fänkålen i strimlor och skiva löken. Bryn morötter, lök och fänkål i lite smör och olja. Blanda i linserna, häll på vattnet och salta. Låt koka tills linserna är mjuka, i ca 15-20 minuter beroende på linssort.

Blanda ner senap och lite smör. Låt det hela koka upp. Hacka de färska örterna och blanda ner. Smaksätt med salt och peppar.

Skär bort eventuella ben och skinn från gösfiléerna. Dela de hela filéerna i fyra delar. Häll mjöl på en tallrik och salta och peppra direkt i mjölet. Vänd fiskfiléerna i mjölet. Stek fisken i lite smör och olja.

Servera fisken på en bädd av grönsakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!