Stekt havsabborre med ljummen tomatsallad

Tillagningstid:

Stekt havsabborre med ljummen tomatsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En lätt somrig rätt som doftar som en semester kring medelhavet. Poetiskt – eller hur? Men det är så det är.

Ingredienser

4 portioner

Stekt havsabborre

  • 4 st
    filéer havsabborre, eller gös, fjällad med skinn
  • 2 st
    schalottenlök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ st
    röd chili
  • 1 knippa(or)
    färsk citronbasilika eller färsk mejram
  • 4 msk
    pinjenötter eller solrosfrön
  • 4 msk
    olivolja
  • 4 msk
    balsamicovinäger
  • Salt och peppar

Ljummen tomatsallad

  • ca 400 g
    tomater i blandade färger
  • 1 st
    aubergin, liten
  • ca 2 dl
    färska gröna ärtor
  • ca 200 g
    färska gröna bönor t ex brytböna, vaxböna osv
  • ca 100 g
    färsk paprika
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 3-4 msk
    olivolja
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • salt

Så lagar du