Stekt höna med krispig vitkål och romsk pasta

Stekt höna med krispig vitkål och romsk pasta.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En traditionell romsk rätt som är lätt att laga med få ingredienser med mycket smaker. Mättar många munnar och smakar supergott! Komponerad av Kiresz & Vida Balok.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    höna
  • 1 stort
    vitkålshuvud
  • 3tsk
    vegeta (till hönan)
  • 1msk
    paprikapulver
  • 250g
    margarin (till hönan)
  • 100g
    margarin (till kålen)
  • ½tsk
    svartpeppar
  • 2msk
    salt

Romsk pasta

  • 1tsk
    salt
  • 4
    ägg
  • 7dl
    mjöl
  • ½-1dl
    vatten

Så lagar du

Hönan

1. Rensa och stycka hönan. Lägg i en kastrull med kokande vatten och tillsätt vegetan.

2. Låt koka i ca 1 timme, tills vattnet kokat ner till hälften.

3. Tillsätt margarin och paprikapulver så det kokar ihop sig.

4. Låt vätskan koka bort så att hönan börjar stekas. Rör om den tills alla delar blir stekta.

Kålen

1. Strimla kålen och häll på rikligt med salt (2 msk). Låt stå i en halvtimme.

2. Knåda kålen och pressa ut vattnet med handen eller i en handduk.

3. Stek kålen i margarin (100 g) tills den blir mjuk och får färg.

Romsk pasta

1. Knäck 4 ägg i en bunke, tillsätt 1/2 - 1 dl vatten och ca 7 dl mjöl och 1 tsk salt.

2. Knåda ihop degen tills den inte är klibbig längre.

3. Koka upp vatten. Gör små bollar av degen och skär små strimlor med kniv och lägg ner i det kokande vattnet.

4. Låt koka tills de flyter upp till ytan.

Servering

Blanda romsk pasta med den stekta kålen och servera med hönan.

Dela det här receptet med dina vänner!