Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Tillagningstid:

Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver på två fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott både varmt och kallt. Fungerar utmärkt som bufférecept som serveras med tagliolini med aubergine och tomat. Kanonrecept och supergott!

Ingredienser

4 portioner

  • 8
    makrillfiléer eller 4 stora hela makrillar
  • 1 dl
    oliver svarta, urkärnade
  • 1
    citron
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja, ca 100g
  • några kvist(ar)
    olivört
  • 1-2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    olivolja

Pastadeg

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 3 dl
    durumvete
  • 2-3
    ägg
  • 1 tsk
    salt

Pastasås

  • 1
    aubergine
  • 1
    bifftomat eller 2-3 vanliga tomater
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, hackad
  • ½
    röd chili, hackad eller strimlad
  • dl
    torrt vitt vin
  • ½
    citron, saften
  • olivolja
  • salt och peppar
  • parmesan, färsk

Så lagar du