Stekt sillmacka med senapsdressad potatissallad

Tillagningstid:

Sillmackor är på potatissallad på en tallrik på ett träet bord.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den klassiska strömmingen och sillen är en av mina favoritfiskar och jag tycker den passar strålande tills just en rejäl potatissallad smaksatt med dijonsenap och honung. Ät allt på grovt rågbröd eller bara som en sallad utan bröd.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    sill eller strömmingfiléer
  • 1
    ägg
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    grahamsmjöl
  • salt och svartpeppar
  • smör och rapsolja till stekning
  • 4 skiva(or)
    rågbröd

Potatissallad

  • 800 g
    potatis, gärna små
  • msk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    flytande honung
  • dl
    kaprisbär, små
  • ¾ dl
    gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl
    finhackade örter, t ex dill, persilja, dragon
  • ½-1
    rödlök

Så lagar du