Stekt skreitorskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör med pepparrot

Stekt skreitorskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör med pepparrot

Publicerat:

Tillagningstid:

Mauds matkasse - tisdag

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    skreitorskfilé
  • tsk
    salt
  • nymald vitpeppar
  • vetemjöl
  • smör till stekning

Brynt pepparrotssmör

  • 75g
    pepparrot
  • 100g
    smör

Tillbehör

  • 3dl
    finhackade inlagda rödbetor (ca 200g)
  • 4msk
    kapris
  • kokt potatis

Så lagar du

1. Salta och peppra torskfilén runt om. Gör det gärna lite i förväg eller om du har tid längre i förväg.

2. Brynt pepparrotssmör: Smält smöret på svag värme. Skala och riv pepparroten. Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns.

3. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Hetta upp en panna med smör. Stek filéerna några minuter på var sida på medelvärme. Servera med pepparrotssmöret och kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!