Stekta äpplen med smak av pepparkaka

Stekta äpplen med smak av pepparkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gunillas glöggmys: Pepparkakor blir här en spännande touch på en fluffig äppeldessert.

Ingredienser

8portioner

Stekta äpplen

  • 3st
    röda äpplen
  • 2msk
    smör
  • 2tsk
    pepparkakskrydda (alt. kanel)
  • 1msk
    socker
  • 16st
    pepparkakor

Råkräm

  • ½st
    vaniljstång
  • 3st
    äggulor
  • ½dl
    strösocker
  • 3dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Krämen: Vispa gulor, strösocker pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ned i smeten.

2. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

3. Äpplena: Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker och pepparkakskryddor. Låt svalna.

4. Varva äpplen med pepparkakssmulor och råkräm i små glas eller koppar.

Dryckestips

Glögg:
Vinfabrikens äppelglögg 11 %
Nr 96037, 79 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!