Stekta blåmusslor, färskpotatis, fläder och potatisaioli

Stekta blåmusslor, färskpotatis, fläder och potatisaioli.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och somrig rätt som du bara svänger ihop i en het panna. Missa inte färskpotatisaiolin!

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 1kg
    blåmusslor
  • 1kg
    färskpotatis
  • 1dl
    brynt smör
  • 1knippa(or)
    färsklök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2kvist(ar)
    färsk fläder (endast blommorna)
  • 1
    citron
  • 1
    äggula
  • 2dl
    matolja
  • olivolja för smaksättning
  • salt

Så lagar du

1. Skrubba färskpotatis och lägg i kastrull. Fyll på med kallt vatten tills potatis nästan är täckt. Tillsätt brynt smör och salt.

2. Sjud under lock tills halvklara. Klyfta och skär ner lökblast. Tillsätt till potatis och låt tillaga under lock med potatis tills potatis är klar. Låt stå i vätskan på eftervärme.

3. Värm upp en sautös eller stekpannan med hög kant. Stek blåmusslor i olivolja tills de öppnar sig. Tillsätt potatis, lök och lite potatisvatten. Avsluta med att röra i fläderblommor och servera direkt.

4. Lägg äggula i en mixer med rivet citronskal, juice, tre potatiars och en vitlöksklyfta. Mixa och tillsätt matolja till krämig majonnäs. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.

Dryckestips

Vitt vin:
Inkognito 2014 från Vingården i Klagshamn i Skåne
296 kr

Alkoholfritt:
Kombucha Naturell från Roots of Malmö
ca 30 kr

Dela det här receptet med dina vänner!