Stens sommarpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Deg

  • 3dl
    vetemjöl
  • 150g
    margarin
  • 2msk
    vatten
  • salt

Fyllning

  • 200g
    broccoli
  • 1st
    grön paprika
  • 1st
    röd paprika
  • 4dl
    ost
  • 3st
    ägg
  • 2,5dl
    mjölk
  • 10-15st
    svarta oliver
  • 2st
    tomater
  • salt
  • peppar

Så lagar du

Blanda mjöl, salt och margarin - gärna i en matberedare.

Tillsätt vattnet. Det ska bli en degboll - som man lägger i en plastpåse och förvarar i kylskåp minst en timme.

Tumma ut degen i en pajform - förgrädda i 200 grader i ugnen i ungefär en kvart.

Koka broccolin och låt den rinna av. Den ska inte vara blöt. Dela den till små bitar.

Strimla paprikorna och skär tomaterna i skivor.

Blanda ägg, mjölk och ungefär 2/3 delar av osten med salt och peppar.

Den återstående osten läggs direkt på botten av det förgräddade pajskalet.

Lägg på broccolibitarna, paprikan och oliverna.

Häll över smeten och lägg tomaterna överst. Grädda i 200 grader mellan 35 och 45 minuter.

Servera grönsallad med vitlöksvinägrett till.

Dela det här receptet med dina vänner!