Ingredienser
4portioner
Deg
- 3dlvetemjöl
- 150gmargarin
- 2mskvatten
- salt
Fyllning
- 200gbroccoli
- 1stgrön paprika
- 1ströd paprika
- 4dlost
- 3stägg
- 2,5dlmjölk
- 10-15stsvarta oliver
- 2sttomater
- salt
- peppar
Så lagar du
Blanda mjöl, salt och margarin - gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet. Det ska bli en degboll - som man lägger i en plastpåse och förvarar i kylskåp minst en timme.
Tumma ut degen i en pajform - förgrädda i 200 grader i ugnen i ungefär en kvart.
Koka broccolin och låt den rinna av. Den ska inte vara blöt. Dela den till små bitar.
Strimla paprikorna och skär tomaterna i skivor.
Blanda ägg, mjölk och ungefär 2/3 delar av osten med salt och peppar.
Den återstående osten läggs direkt på botten av det förgräddade pajskalet.
Lägg på broccolibitarna, paprikan och oliverna.
Häll över smeten och lägg tomaterna överst. Grädda i 200 grader mellan 35 och 45 minuter.
Servera grönsallad med vitlöksvinägrett till.