Sticky mushrooms

Sticky mushrooms.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du gillar klistrigt söt och stark asiatisk mat kommer du älska denna svamprätt som får de mest tveksamma svampskeptikerna att tänka om.

Ingredienser

4portioner

  • ½dl
    matolja
  • 150g
    ostronskivling
  • 150g
    shiitakesvamp
  • ½dl
    majsstärkelse
  • 1tsk
    sesamolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2cm
    ingefära
  • 3msk
    råsocker
  • 2tsk
    risvinäger
  • ½dl
    soja
  • 1tsk
    sriracha chilisås
  • 1
    salladslök
  • rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Dela ner svampen i mindre bitar och doppa den hastigt i vatten och låt rinna av.

2. Vänd ihop svampen med majsmjölet och sprid ut den lite så den inte klibbar ihop.

3. Stek svampen i matoljan på medelhög värme tills den fått färg och blivit krispig, lyft och låt den rinna av lite på ett papper eller i en sil.

4. Hacka vitlöken och ingefäran fint och fräs i samma panna som tidigare, gå ner med resterande ingredienser och låt koka ihop.

5. När såsen blivit simmig och lite klistrig vänd ner svampen så såsen täcker runt om svampen. Servera med finskuren salladslök och eventuellt rostade sesamfrön.

Tips

Detta är ett gott och enkelt tillbehör till en större måltid men funkar också toppenbra tillsammans med en skål ris som helt egen vegetarisk snabbmat.

Dela det här receptet med dina vänner!