Sticky toffee pudding

Sticky Toffee Pudding.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 250g
    dadlar
  • 2dl
    vatten
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 2st
    ägg
  • 100g
    smör
  • 1 ¼dl
    brunt farinsocker
  • 2msk
    moscovadosirap
  • 1dl
    mjölk

Kolasås

  • 2 ½dl
    ljust moscovadosocker
  • 2 ½dl
    vispgrädde
  • 50g
    smör
  • 1msk
    moscovadosirap
  • 1krm
    salt

Så lagar du

1. Hacka dadlarna och koka upp dem i vattnet. Ta av från värmen och låt stå och svälla cirka 30 minuter tills allt vatten är absorberat.

2. Mosa dadlarna lätt med en sked eller gaffel. Låt svalna.

3. Vispa samman rumstempererat smör och socker tills det är ljust och krämigt.

4. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa noga. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa till äggen tillsammans med mjölken och sirapen. Tillsätt dadlarna och blanda med en sked.

5. Ös upp i dubbla stora muffinsformar och baka mitt i ugnen på 180 grader cirka 20–25 minuter.

6. Lägg alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull och koka cirka 10 minuter tills konsistensen är lagom seg.

7. Låt puddingarna svalna något i formen och ringla sedan kolasåsen över. Servera ljumna med vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!