Stjärnanispannacotta med yuzugelé
Publicerat:
2016-12-06Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pannacotta
- 5dlgrädde
- ½dlsocker
- 2½stgelatinblad
- 1stvaniljstång
- 3ststjärnanis
- 1stcarambole
Gelé
- ½dlyuzujuice (alt. färskpressad clementin)
- ½dlsocker
- 1stgelatinblad
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten.
2. Häll grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Lägg i stjärnanis. Koka upp grädden under omrörning och ställ sedan åt sidan och låt dra i cirka 10 minuter. Ta bort stång och stjärnanis och värm upp grädden igen tills den nästan kokar.
3. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma grädden. Låt svalna något innan du häller upp grädden i glas. Ställ in i kylskåpet i cirka två timmar.
4. Skär carambole i tunna skivor och lägg på pannacottan innan du häller på gelén.
5. Lägg gelatinbladet till gelén i blöt i kallt vatten.
6. Låt yuzujuicen och sockret koka upp i en liten kastrull, ställ åt sidan och lägg i gelatinbladet. Rör om så att det löser sig. Låt svalna lite och fördela sedan försiktigt över pannacottan.
7. Låt stå kallt i ytterligare några timmar innan servering.