Stjärnanispannacotta med yuzugelé

Stjärnanispannacotta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En pannacotta kan aldrig bli fel! Det härligt gräddiga möter frisk och spännande yuzu i en enkel men ändå tjusig efterrätt.

Ingredienser

4portioner

Pannacotta

  • 5dl
    grädde
  • ½dl
    socker
  • st
    gelatinblad
  • 1st
    vaniljstång
  • 3st
    stjärnanis
  • 1st
    carambole

Gelé

  • ½dl
    yuzujuice (alt. färskpressad clementin)
  • ½dl
    socker
  • 1st
    gelatinblad

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten.

2. Häll grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Lägg i stjärnanis. Koka upp grädden under omrörning och ställ sedan åt sidan och låt dra i cirka 10 minuter. Ta bort stång och stjärnanis och värm upp grädden igen tills den nästan kokar.

3. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i den varma grädden. Låt svalna något innan du häller upp grädden i glas. Ställ in i kylskåpet i cirka två timmar.

4. Skär carambole i tunna skivor och lägg på pannacottan innan du häller på gelén.

5. Lägg gelatinbladet till gelén i blöt i kallt vatten.

6. Låt yuzujuicen och sockret koka upp i en liten kastrull, ställ åt sidan och lägg i gelatinbladet. Rör om så att det löser sig. Låt svalna lite och fördela sedan försiktigt över pannacottan.

7. Låt stå kallt i ytterligare några timmar innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!