Pizza med älgkalvhjärta, surkålspesto, kantareller och västerbottenost

Pizza med älgkalvhjärta, surkålspesto, kantareller och västerbottenost

En mycket god pizza från det västerbottniska inlandets hjärta - Storuman.

Ingredienser

Pizzadegen (2 st bottnar)

  • 1/4 paket
    (12gr) ekologisk jäst
  • 5 dl
    ekologiskt vetemjöl special
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    flytande ekologisk honung
  • 2 msk
    ekologisk olivolja
  • 2 dl
    ljummet vatten
  • 2 msk
    ekologisk mjölk

Pizzafyllning

  • kantareller
  • smör (ekologiskt svenskt) till stekning
  • rökt älghjärta
  • Västerbottensost
  • Höglandsost
  • Soreseleansk pesto (finns att köpa färdig)

Recept om du vill göra egen pesto

  • 0.5 tsk
    salt
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • några kvistar persilja
  • 75 g
    sötmandel
  • 350 g
    kravmärkt surkål
  • 150 g
    Västerbottenost

Pizzasallad

  • 1 dl
    ekologisk crème fraiche
  • 1/2
    bunt ekologisk salladslök
  • 1/2 kruk(or)
    ekologisk slät persilja
  • 1/4
    färskt, ekologiskt mindre vitkålshuvud
  • salt och peppar efter eget tycke och smak

Så lagar du