Strömsös club sandwich

Strömsös club sandwich.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk klubbsmörgås i sin bästa tappning någonsin! Med alla smaker i varje tugga. Saftig av grönsaker, med sälta av bacon och kycklingfilé och med ett krämigt sting av pepparrotsmajonnäs. Till lunch eller kvällsbit - se till att du provar Strömsös supertunna club sandwhich!

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    levainbröd, tunna
  • 2
    kycklingbröst
  • 1
    avokado
  • 2
    tomater
  • 3
    ägg, kokta
  • 8skiva(or)
    bacon
  • 30g
    smör
  • 4
    romansalladblad

Pepparrotsmajonnäs

  • 2
    äggulor
  • msk
    dijonsenap
  • 5msk
    finriven pepparrot
  • ½
    citron, saften
  • 3dl
    rypsolja, varmpressad
  • salt

Så lagar du

1. Salta och peppra kycklingen runtom, förstek i stekpanna i olja och smör. Färdigställ i 175 grader i ugn till innertemperatur på 62 grader.

2. Spänn ut bacon på ugnsplåt, stek i 175 grader i 10-15 minuter tills krispigt.

3. Skiva tomat, avokado och kyckling supertunt.

4. Stryk brödet med rumstempererat smör. Pussla på kyckling så det täcker hela brödet. Upprepa med pepparrotsmajonnäs, grovrivet ägg, avokado, tomat, salt, peppar och bacon. Pressa ihop med den övre brödskivan.

5. Stek smörgåsen frasig på svag värme under press i stekpanna smord med olja. Servera genast med ett salladsblad runtom.

Pepparrotsmajonnäs

1. Vispa äggula med senap, pepparrot och citronjuice.

2. Montera med olja och smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!