Strömsös höstgryta med kantareller

Tid:

Strömsös höstgryta med kantareller.

Tid:

Närodlade rotfrukter och lyxiga linser blir en härligt mustig gryta. Linser drar i sej smak och just Le Puy linser behåller sin textur väl. De kokar inte sönder så lätt och tål att tillagas lite längre än andra linser.

Ingredienser

4 portioner

  • 20
    gula lökar, små
  • olivolja
  • 25 g
    smör
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 1 kvist(ar)
    timjan
  • 2
    morötter, stora
  • 1
    gulbeta, stor
  • 1
    polkabeta, stor
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 dl
    le puy linser
  • 6 dl
    grönsaksbuljong
  • 1 kvist(ar)
    libbsticka
  • 200 g
    kantareller
  • salt och svartpeppar
  • dl
    crème fraiche
  • 1 dl
    persilja och basillika, färsk

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg