Strömsös korv med svamp och vildsvin

Tillagningstid:

En tallrik med en bit bröd och vildkorv, toppad med färsk lök, paprika och persilja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Korven skall naturligtvis vara saftig och smakrik, men den skall också bestå av 50 % vegetabilier. Strömsökorven är fullspäckad med proteiner och lokala råvaror och är verkligt bra mat - en hel måltid inuti en korv!

Ingredienser

20 portioner

  • 500 g
    färsk vildsvamp, t ex trattkantareller
  • 3 dl
    gula ärtor, kokta
  • dl
    jordärtskocka, kokt och tärnad
  • 2 st
    gul lök
  • 400 g
    fläskfärs, finmald
  • 350 g
    vildsvinsfärs, grovmald
  • 150 g
    späck, finmald
  • 1-2 dl
    grönsaksbuljöng
  • ½ kruk(or)
    timjan
  • 30 g
    salt
  • 5 påse(ar)
    m fjälster
  • olivolja
  • svartpeppar

Så lagar du