Strömsös korv med svamp och vildsvin

En tallrik med en bit bröd och vildkorv, toppad med färsk lök, paprika och persilja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Korven skall naturligtvis vara saftig och smakrik, men den skall också bestå av 50 % vegetabilier. Strömsökorven är fullspäckad med proteiner och lokala råvaror och är verkligt bra mat - en hel måltid inuti en korv!

Ingredienser

20portioner

  • 500g
    färsk vildsvamp, t ex trattkantareller
  • 3dl
    gula ärtor, kokta
  • dl
    jordärtskocka, kokt och tärnad
  • 2st
    gul lök
  • 400g
    fläskfärs, finmald
  • 350g
    vildsvinsfärs, grovmald
  • 150g
    späck, finmald
  • 1-2dl
    grönsaksbuljöng
  • ½kruk(or)
    timjan
  • 30g
    salt
  • 5påse(ar)
    m fjälster
  • olivolja
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Baka svampen med salt, olja och hälften av timjan under folie på ugnsplåt i 175 grader, 15 minuter.

2. Mixa svamp, timjan, svettad lök och ärter grovt.

3. Pulsmixa in avsvalnad jordärtskocka.

4. Arbeta ihop späck, kött och salt tills det binder, dvs blir lite klibbigt. Tillsätt grönsakerna och riktigt med svartpeppar.

5. Avsluta med kall buljong.

6. Kyl korvsmeten minst en timme.

7. Stoppa korven med stoppningsmaskin och förbaka korven 5 minuter i 100 grader på en plåt med lite vatten.

8. Grilla eller stek före servering.

Bra att veta:

- Svampen bakas under aluminiumfolie för kondensens skull, utan täckning blir svampen seg och torr.

- Korven förbakas för att fjälstret ska krympa jämnt kring korven, vilket förhindrar att korven spricker vid tillagning.

- Korv är en emulsion, därför ska smeten kylas innan stoppning så att ingredienserna får binda ihop ordentligt.

- Korven går utmärkt att frysa efter förbakningen.

Dela det här receptet med dina vänner!