Strutsfilé med vitlökssås

Vit tallrik fylld med 4 strutsfiléskivor, gul sås, morot, ärtskidor.

Publicerat:

Strutskött är ett rött kött som hanteras på liknande vis som nötkött.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    strutsfilé
  • 2msk
    smör
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar

Sås

  • 2,5dl
    steksky
  • 1paket
    vitlöksost
  • 1,5msk
    brun maizenaredning
  • 2dl
    grädde
  • salt
  • peppar

Så lagar du

1. Ta ut strutsfilén och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme (detta för att köttet inte ska reagera på stekpannan när köttet är kallt).

2. Salta och peppra på köttet och bryn tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnsform och ugnstek i 125 grader tills det nått 55 grader.

3. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt det vila 30 minuter så att vätskan får dra in i köttet, då blir det mört. Skär köttet i skivor och servera med god sås och pressad potatis.

Vitlökssås

1. Koka sky och grädde.

2. Tillsätt vitlöksost. Vispa försiktigt och häll i maizena blandat med lite vatten i såsen för att få den lite tjockare.

3. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!