Stufato di pollo della mamma

Tillagningstid:

Grytan och risen i bredvid på en tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Italiensk kycklinggryta med pilaffris från åttonde avsnittet av Vår tid är nu.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    hel ekologisk kyckling, styckad i 12 delar
  • 2
    stora gula lökar, grovhackade
  • 2
    gröna paprikor, grovhackade
  • 1
    morot, grovhackad
  • 3 stora klyfta(or)
    vitlök, 1 hackad och 2 pressade
  • 2 burk(ar)
    hela tomater
  • 200 g
    gröna oliver, urkärnade
  • 2 dl
    vitt vin, torrt
  • 5 dl
    kycklingbuljong, 5 dl vatten + 2 msk kycklingfond
  • 3 msk
    tomatpuré
  • dl
    grädde
  • 2
    lagerblad
  • 1
    citron, zest
  • paprikapulver
  • persilja och oregano, färskhackad
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • ev
    majsstärkelse vid behov

Ris

  • 6 dl
    basmatiris
  • 1
    röd spetspaprika, hackad
  • 1
    rödlök, finhackad
  • 1-2 tsk
    gurkmeja
  • ½
    citron, saften
  • 1 liter
    kycklingbuljong, 1 l vatten + 4 msk kycklingfond
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du