Stuvad dill och savoykål

Stuvad dill och savoykål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Riktig mat på nyttiga ingredienser.

Ingredienser

5portioner

  • 6dl
    mjölk eller grädde
  • 3msk
    mjöl
  • 50 g
    smör
  • ½
    savoykål
  • 1dl
    dillkräm
  • salt och vitpeppar
  • parmesan
  • örtolja

Så lagar du

1. Smält smör. Tillsätt mjöl under omrörning.

2. Vispa i mjölken eller grädden och låt sjuda till slät stuvning. Sila eventuellt om det är klumpar i såsen.

3. Tillsätt dillkräm och smaka av med salt och vitpeppar.

4. Skär savoykålen grovt. Koka upp lättsaltat vatten och koka kålen i cirka 3 min. Häll av vattnet ordentligt och blanda sedan med dillstuvning.

5. Ringla över örtolja och riv över lite parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!