Sufflerat ägg med äggcaviarcréme

Sufflerat ägg med äggcaviarcréme

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt brukar jag i vanliga fall laga till på glöden ute. Då är det viktigt att man inte har för hög värme och att man ser till att det är jämn värme runt om ägget /Erik

Ingredienser

4portioner

Äggsmet

  • 4st
    ägg
  • 1tsk
    skirat smör eller olja
  • 1krm
    salt
  • 1tsk
    torkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
  • 1nypa(or)
    ev. mjöl

Sufflerat ägg

  • 1sats(er)
    äggsmet
  • 6st
    äggskal
  • 2msk
    riven ost
  • 1tsk
    mjöl

Äggcréme

  • 1st
    äggula
  • 1tsk
    kallt vatten
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1msk
    citron
  • 1msk
    kaviar
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    nymalen vitpeppar
  • garnera med färska örter eller blommor (blåklint)

Så lagar du

Äggsmet

När man för sufflén i äggskalet så kan man ha i en nypa mjöl i då håller sufflén ihop och den håller ihop och rinner ej över lika lätt.

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ner de övriga ingredienserna med en gaffel.
  2. Vispa smeten gärna lite fluffigare för att få in lite mer luft så att den reser sig.

Sufflerat ägg

  1. Slå på ugnen på 150C.
  2. Blanda smeten med grädde och den rivna osten. Vispa ner mjölet och fyll i äggskalen ställ dom stadigt i en form eller använd äggkartong.
  3. Låt stå i ugnen i 20-30 min.

Äggcréme

  1. Vispa créme fraiche fluffig.
  2. Vispa sedan upp äggulan, vattnet och citronen fluffigt i en bunke som ligger i ett vattenbad.
  3. Vänd sedan ner den i den vispade créme fraichen samt vänd ner kaviaren. Klicka på det sufflerade äggen och garnera.

Dela det här receptet med dina vänner!