Sufflerat ägg med äggcaviarcréme

Tillagningstid:

Sufflerat ägg med äggcaviarcréme

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt brukar jag i vanliga fall laga till på glöden ute. Då är det viktigt att man inte har för hög värme och att man ser till att det är jämn värme runt om ägget /Erik

Ingredienser

4 portioner

Äggsmet

  • 4 st
    ägg
  • 1 tsk
    skirat smör eller olja
  • 1 krm
    salt
  • 1 tsk
    torkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
  • 1 nypa(or)
    ev. mjöl

Sufflerat ägg

  • 1 sats(er)
    äggsmet
  • 6 st
    äggskal
  • 2 msk
    riven ost
  • 1 tsk
    mjöl

Äggcréme

  • 1 st
    äggula
  • 1 tsk
    kallt vatten
  • 2 dl
    créme fraiche
  • 1 msk
    citron
  • 1 msk
    kaviar
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    nymalen vitpeppar
  • garnera med färska örter eller blommor (blåklint)

Så lagar du