Dumplings

Dumplings

Publicerat:

Tillagningstid:

Härliga dumplings fyllda med lammfärs, kinakål och purjolök. ”De godaste dumplingsen jag ätit”, säger Bäst i köket-juryn Tareq Taylor.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    mjöl tipo 00
  • 1dl
    ljummet vatten
  • 1
    medelstort ägg
  • 1tsk
    + 1 msk salt

Fyllning

  • 250g
    lammfärs
  • 50g
    gul lök
  • 50g
    purjolök
  • 150g
    kinakål
  • 2tsk
    salt
  • ½tsk
    kummin
  • 1tsk
    svartpeppar

Så lagar du

Dumplings

  1. Rör ihop vatten, ägg och 1 tsk salt.
  2. Tillsätt mjöl och knåda till en hård deg i 10–15 minuter.
  3. Låt vila under duk eller i en plastpåse 30 minuter.
  4. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till ett tunt ark eller kör i pastamaskin.
  5. Stansa ut små rundlar med ett glas eller en stansring, ca 5 cm i diameter.
  6. Fyll arken med fyllning, se nedan.

Fyllning

  1. Skala och finhacka lök. Skölj och finhacka purjolök och lägg i en skål.
  2. Skölj och finhacka kinakål, krama ur vätskan ur kålen och lägg i skålen med lök. Tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Fyll degarken med ca 1 tsk fyllning och vik ihop som en halvmåne.
  4. Koka upp vatten i en rymlig kastrull (som rymmer ca 3 liter) med 1 msk salt och lägg i dumplingsen. Från det att de flyter upp till ytan, låt sjuda 6–8 minuter innan de är klara att äta.

Dela det här receptet med dina vänner!