Surkål med äpple och lök

Surkål med äpple och lök.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    6portioner

    • 1burk(ar)
      surkål, 800–900 g
    • 2st
      medelstora gula lökar
    • 3st
      äpplen, gärna Ingrid Marie
    • 2msk
      smör
    • 1tsk
      salt
    • 1tsk
      hel kummin
    • 2st
      lagerblad
    • 1tsk
      hela enbär
    • ½tsk
      nymald svartpeppar
    • 2dl
      vitt vin, gärna riesling
    • 1dl
      vatten

    Tillbehör

    • korvar och senap, gärna flera olika sorter

    Så lagar du

    1. Spola av surkålen i ett durkslag och låt rinna av.

    2. Hacka löken och skär äpplena i klyftor. Fräs löken mjuk i smör i en stor gryta.

    3. Tillsätt äppelklyftorna och kålen, låt allt fräsa samman några minuter.

    4. Blanda ner kryddorna, vinet och vattnet. Låt sjuda under lock 45–60 minuter. Rör om då och då. Smaka av om det behövs mer kryddor.

    5. Servera till stekt korv eller fläsk.

    Tips

    Korvar kan också kokas direkt i surkålen. Den är ett klassiskt tillbehör till korv och går mycket bra att frysa.

    Dela det här receptet med dina vänner!