Surströmmingsgratäng

Surströmmingsgratäng

Publicerat:

Tillagningstid:

Sugen på surströmming men trött på den traditionella klämman? Då är det dags att testa Surströmmingsakademiens gratäng, lagad av Christina Möller.

Ingredienser

8 - 12portioner

  • 1
    liten burk surströmming (8-10 rensade fiskar)
  • 8–10
    råa potatisar
  • 1–2
    gula lökar
  • ½kruk(or)
    dill
  • 2–3
    ägg
  • 3dl
    gräddmjölk
  • smör, ströbröd, vitpeppar

Så lagar du

1. Smöra en ugnssäker form. Lägg skalad, skivad potatis i botten.

2. Lägg på surströmmingsbitar, hackad lök och hackad dill.

3. Täck med ytterligare ett lager potatis.

4. Vispa ihop äggen och gräddmjölken. Krydda efter smak med peppar. Häll äggstanningen i formen.

5. Toppa med några smörklickar och ströbröd.

6. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter, tills ytan blir gyllenbrun. Servera med smält smör.

Dela det här receptet med dina vänner!