Surströmmingsgratäng
Publicerat:
2017-08-18Tillagningstid:
Sugen på surströmming men trött på den traditionella klämman? Då är det dags att testa Surströmmingsakademiens gratäng, lagad av Christina Möller.
Ingredienser
8 - 12portioner
- 1liten burk surströmming (8-10 rensade fiskar)
- 8–10råa potatisar
- 1–2gula lökar
- ½kruk(or)dill
- 2–3ägg
- 3dlgräddmjölk
- smör, ströbröd, vitpeppar
Så lagar du
1. Smöra en ugnssäker form. Lägg skalad, skivad potatis i botten.
2. Lägg på surströmmingsbitar, hackad lök och hackad dill.
3. Täck med ytterligare ett lager potatis.
4. Vispa ihop äggen och gräddmjölken. Krydda efter smak med peppar. Häll äggstanningen i formen.
5. Toppa med några smörklickar och ströbröd.
6. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter, tills ytan blir gyllenbrun. Servera med smält smör.