Susannes bästa moussaka

Tillagningstid:

Susannes bästa moussaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nu är det helg, så jag tänker tipsa om ett recept som kanske kräver lite mer jobb än vardagsrecepten. Men det är värt det. Låt oss laga min bästa moussaka!

Ingredienser

8 portioner

  • 4
    auberginer
  • 500 g
    potatis, skivade ca 5 mm tjockt
  • 3
    gula lökar, hackade
  • 700 g
    vegetarisk fryst färs, upptinad
  • 800 g
    körsbärstomater, på burk
  • 1 dl
    tomatpuré
  • 1 msk
    sambal oelek
  • 2-3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    färsk eller fryst persilja, hackad
  • 1 msk
    oregano, torkad
  • grönsaksbuljong/fond, tärningar/geléförp
  • 9 dl
    mjölk, 3%fetthalt
  • 3 msk
    smör+till stekning
  • msk
    vetemjöl
  • 2
    äggulor
  • 100 g
    fetaost
  • 100 g
    lagrad hårdost, riven

Så lagar du