Susannes bearnaise

Såsen i en burk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kallvispad, fransk klassiker på ett kick.

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    äggulor (eller 4 st små)
  • 125g
    smör, smält och något avsvalnat
  • 2msk
    matolja
  • ½msk
    vinäger (röd eller vit)
  • 1msk
    färsk dragon, hackad (eller 1 tsk torkad)
  • ½dl
    persilja, hackad
  • salt, cayennepeppar, vitpeppar

Så lagar du

1. Vispa gulorna pösigt med elvisp.

2. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt smör och olja försiktigt under vispning.

3. Smaka av med resterande ingredienser. Om såsen börjar ”dela sig” tillsätter du lite vatten och fortsätter vispa.

Tips

Om du vill ha en magrare sås kan du smaksätta lätt crème fraiche med dragon, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!