Susannes godaste köttbullar

Tid:

Susannes godaste köttbullar.

Tid:

En klassiker som alltid är rätt. Jag gör köttbullar på älg- eller nötfärs, men det går lika bra med lamm- eller blandfärs. Lagas med mycket kärlek för bästa resultat.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    ekologisk köttfärs av nöt- eller älg
  • 1
    liten gul lök, riven eller finhackad
  • ½ dl
    ströbröd eller havregryn
  • 1 dl
    mjölk
  • 1
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    kalvfond
  • 1 tsk
    soja
  • 2 tsk
    senap
  • 2-3 msk
    potatismjöl eller idealmjöl
  • smör till stekning

Gräddsås

  • 2 dl
    grädde (kokbar)
  • senap
  • kalvfond
  • salt och peppar

Till servering

  • potatismos eller kokt potatis
  • rårörda lingon
  • pressgurka

Så lagar du