Susannes godaste potatissallad

Susannes godaste potatissallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Världens godaste potatissallad! Klassisk potatissallad med lite extra piff. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2dl
    gräddfil
  • 1dl
    majonnäs
  • 1msk
    senap
  • 1dl
    cornichons, skivade
  • 1
    purjolök, hackad
  • 1
    äpple, hackat
  • 1kg
    fast potatis, kokt och skalad
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda gräddfil, majonnäs, senap, cornichons, purjo och äpple.

2. Rör ner potatis. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra ett par timmar eller över natten.

3. Servera som den är eller garnera med svartpeppar, äppelskivor, strimlad purjolök eller rostad lök.

Tips

När potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens. Vill du ha en magrare potatissallad kan du byta ut en del av gräddfilen mot filmjölk. Variera senapen mellan fransk eller skånsk beroende på tycke och smak.

Dela det här receptet med dina vänner!