Susannes mammas röding

susannesmammasfisk

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig, helstekt fisk tillagad på enklast möjliga vis i en härligt, krämig sås. Här får råvarorna verkligen spela huvudrollen för med riktigt bra råvaror behöver man inte krångla till det.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    hel röding, rensad
  • 1-2dl
    hackade örter, t ex dill, gräslök, persilja (fryst går bra)
  • 3dl
    grädde (valfri fetthalt men kokbar)
  • 2msk
    ströbröd
  • smör till stekning
  • vitpeppar
  • salt

Till servering

  • kokt eller pressad potatis

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader).

2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering. Klicka på smör, pudra på ströbröd.

3. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll. Fisken är klar när den lossar från benen. Häll på grädde mot slutet.

4. Toppa med örterna och servera med kokt eller pressad potatis.

Tips

Välj alltid röding från hållbara bestånd och om det inte finns går det bra att ta öring, regnbåge eller annan hel fisk istället.

Dela det här receptet med dina vänner!