Susannes saffranspizza

Tre små pizzor med olika fyllningar serverade på skärbräda av trä.

När du ändå bakar lussebullar, lägg undan en del av degen till dessa smaskiga saffranspizzor! Fyllningen kan varieras i det oändliga – ta det du har hemma, och våga testa både söta och salta varianter.

Ingredienser

3 portioner

Fikonpizza med blåmögelost

  • ca 1 dl
    klassisk saffransdeg (ca en näve)
  • 1
    fikon, färskt
  • 20 g
    blåmögelost

Clementinpizza

  • 1 dl
    klassisk saffransdeg (ca en näve)
  • 1
    clementin (ekologisk) med skal
  • 1 msk
    smör
  • 2 tsk
    socker

Fikonpizza med vit choklad

  • 1 dl
    deg (ca en näve)
  • 1
    fikon, färskt
  • 20 g
    vit choklad
  • 1 msk
    smör
  • 1 tsk
    socker

Dekoration/kryddning (samtliga pizzor)

  • kanelstång, riven
  • rosmarin, färsk

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg